Botë

Ndërtesa e trupa të djegur në Lymanin e çliruar

Foto: BBC

Trupat e pesë ushtarëve rusë të vdekur shtriheshin pranë njëri-tjetrit, tani të fryrë dhe të shtrembëruar nga vdekja, por dikur burri a djali i dikujt. Ata ishin me uniformë, me çizme, sikur të mund të ktheheshin disi në luftë. Ata duket se janë masakruar së bashku teksa tentonin të iknin. Aty pranë pamë një grumbull uniformash ruse të hedhura, çanta gjumi dhe pako racioni. Kishte një çantë shpine ushtarake me një emër të shkruar mbi të. Nuk e dimë se çfarë u bë me pronarin e saj

 

Trupat e pesë ushtarëve rusë të vdekur shtriheshin pranë njëri-tjetrit, tani të fryrë dhe të shtrembëruar nga vdekja, por dikur burri a djali i dikujt. Ata ishin me uniformë, me çizme, sikur të mund të ktheheshin disi në luftë. Ata duket se janë masakruar së bashku teksa tentonin të iknin. Aty pranë pamë një grumbull uniformash ruse të hedhura, çanta gjumi dhe pako racioni. Kishte një çantë shpine ushtarake me një emër të shkruar mbi të. Nuk e dimë se çfarë u bë me pronarin e saj

Fitorja mund të duket e shkretë.

Kjo vihet re brenda qytetit lindor të Ukrainës, Lyman, i rimarrë nga rusët në fundjavë. Rrugët e shkreta rrethohen nga rrënojat e ndërtesave të shkatërruara ose të djegura. Mbulesa metalike e varur nga çatitë e shkatërruara përplaset nga era. Pak njerëz dalin jashtë. Numëruam pothuajse aq qen sa njerëz - megjithëse popullsia ishte rreth 20 mijë banorë para luftës.