Botë

Me protezë në luftë, rrëfimi i ukrainasve që humbën gjymtyrët në luftën ndaj Rusisë

 

Çdo ditë, për shkak të luftës në shkallë të gjerë të Rusisë kundër Ukrainës, dhjetëra ukrainas lëndohen rëndë. Shumë ushtarakë dhe civilë humbasin gjymtyrët. Ata do të kenë nevojë për proteza gjatë tërë jetës, shkroi BBC-ja të martën.

Në Ukrainë, protezat janë falas, por ky proces për t’u pajisur me të i ka sfidat dhe problemet e veta. Viktimat shpeshherë nuk i dinë mundësitë e mjekësisë ukrainase, me ç'rast kërkojnë proteza jashtë shtetit. Por për të marrë proteza të cilësisë së lartë, duhet kaluar nëpërmjet disa procedurave burokratike.