Botë

Rezultatet jozyrtare nga zgjedhjet në BeH: Komshiqi kryeson, Izetbegoviqi po humb

 

Në Bosnjë e Hercegovinë janë publikuar rezultatet e para jo zyrtare pas përfundimit të zgjedhjeve të përgjithshme.

Mbi 3.3 milionë votues kishin të drejtë vote në zgjedhjet e këtij viti, të cilët duhej të zgjidhnin 518 zyrtarë në nivele të ndryshme të qeverisjes, prej tyre tre anëtarë të Presidencës së BeH, 42 deputetë në Dhomën e Përfaqësuesve të Parlamentit të BeH, 98 deputetë në Dhomën e Përfaqësuesve të Parlamentit të Federatës së BeH, 83 deputetë në Parlamentin e Republikës Serbe, deputetë në kuvendet e dhjetë qarqeve në Federatën e BeH-së, si dhe kryetari e dy nënkryetarë të Republikës Serbe.