Botë

Schmidt ndryshon Ligjin zgjedhor që Bosnja të dalë nga kriza

“Është vendimtare për fatin e këtij vendi që nuk do të ketë bllokada”, tha Schmidt duke iu drejtuar publikut në një mesazh në Youtube. “Prandaj vendos masat që do të përmirësojnë funksionalitetin e institucioneve të Federatës”
 

Bosnjë-Hercegovina po kalon krizën e saj më të thellë politike që nga fundi i luftës së saj në vitet 1990, e nxitur nga politikat separatiste të udhëheqjes serbe dhe kërcënimet për bllokada nga kroatët e Bosnjës. Vetëm një orë pas mbylljes së qendrave të votimit, mbikëqyrësi ndërkombëtar i paqes për Bosnjën ndryshoi ligjin zgjedhor, duke vendosur afate për formimin e qeverisë

Sarajevë, 2 tetor (Reuters) - Qendrat e votimit në Bosnje-Hercegovinë u mbyllën të dielën pasi votuesit dolën për të zgjedhur presidencën e re kolektive të vendit dhe ligjvënësit në nivel kombëtar, rajonal dhe lokal, në një garë midis nacionalistëve me rrënjë të thella dhe reformistëve të fokusuar në ekonomi.

Bosnja po kalon krizën e saj më të thellë politike që nga fundi i luftës së saj në vitet 1990, e nxitur nga politikat separatiste të udhëheqjes serbe dhe kërcënimet për bllokada nga kroatët e Bosnjës.