Botë

"Trupa kishte kudo"

Fatkeqësia nxjerr në pah varfërinë gjymtuese dhe dëshpërimin në rritje që ka detyruar shumë njerëz në Liban, përfshirë Mansourin, të tentojnë kalimin e rrezikshëm përmes Mesdheut, me shpresën për të arritur në Evropë

Nëntëdhjetë e shtatë persona kanë vdekur – përfshirë 24 fëmijë – pasi një varkë plot me azilkërkues që po shkonte nga Libani në Evropë u përmbys në Mesdhe.

 

Duke folur nga një shtrat spitali, ende i tronditur, Ibrahim Mansour, një nga 20 njerëzit që i mbijetuan një prej katastrofave më vdekjeprurëse të anijeve në Mesdheun Lindor, thotë se nuk mund ta falë veten që nuk i shpëtoi dot të tjerët. “Unë qaj gjatë gjithë kohës; jam në shok. Pashë trupa dhe imazhe të tmerrshme. Zemrat e mia!”, tha Mansour

Nëntëdhjetë e shtatë persona kanë vdekur – përfshirë 24 fëmijë – pasi një varkë plot me azilkërkues që po shkonte nga Libani në Evropë u përmbys në Mesdhe.

Duke folur nga një shtrat spitali, ende i tronditur, Ibrahim Mansour, një nga 20 njerëzit që i mbijetuan një prej katastrofave më vdekjeprurëse të anijeve në Mesdheun Lindor, thotë se nuk mund ta falë veten që nuk i shpëtoi dot të tjerët.