Botë

Me drita e furra të fikura, Evropa përgatitet për krizën e dimrit

 
Ky tekst është Premium por sot mund ta lexoni pa pagesë!

Në Evropën Lindore më të varfër, njerëzit po grumbullojnë dru zjarri, ndërsa në Gjermaninë më të pasur, pritja për një pompë nxehtësie që kursen energji mund të zgjasë gjysmë viti. Dhe bizneset nuk e dinë se sa më shumë mund të kursejnë

(AP) - Ndërsa Evropa po i afrohet dimrit në grahmat e një krize energjie, zyrat po bëhen më të ftohta. Statujat dhe ndërtesat historike po errësohen. Bukëpjekësit që nuk mund të përballojnë ngrohjen e furrave të tyre po flasin për mbylljen, ndërsa kultivuesit e frutave dhe perimeve përballen me lënien e serrave pa i punuar.

Në Evropën Lindore më të varfër, njerëzit po grumbullojnë dru zjarri, ndërsa në Gjermaninë më të pasur, pritja për një pompë nxehtësie që kursen energji mund të zgjasë gjysmë viti. Dhe bizneset nuk e dinë se sa më shumë mund të kursejnë.