Botë

Faturat e rrymës në Britani “fluturojnë” në qiell

 

Situata po rëndohet përherë e më shumë. Miliona njerëz pritet të paguajnë rreth 80% më shumë në vit për faturat e tyre të energjisë, duke filluar nga muaji tetor.

Një krizë e thelluar e kostos së jetesës në Britani është gati të përkeqësohet, me miliona njerëz që pritet të paguajnë rreth 80% më shumë në vit për faturat e tyre të energjisë shtëpiake, duke filluar nga tetori.

Rregullatori i energjisë në Mbretërinë e Bashkuar është vendosur të shpallë kufirin më të fundit të çmimit, që është shuma maksimale që furnizuesit e gazit mund t’i ngarkojnë klientët për njësi të energjisë. Kjo mund të nënkuptojë se njerëzit paguajnë deri në 3.600 funte në vit për ngrohje dhe energji elektrike.