Botë

Pas Lituanisë, edhe Letonia dhe Estonia largohen nga bashkëpunimi me Kinën

 

Letonia dhe Estonia janë tërhequr nga një kornizë bashkëpunimi midis Kinës dhe dhjetëra vendeve të Evropës Qendrore dhe Lindore të enjten, duke ndjekur hapat e Lituanisë e cila u tërhoq majin e kaluar.

Lëvizja vjen gjatë kritikave perëndimore ndaj Kinës, për përshkallëzimin e presionit ushtarak ndaj Tajvanit, një ishull i sunduar në mënyrë demokratike por që Kina e pretendon si territorin e saj, raportoi Reuters të enjten.