Botë

Zhegu i madh shkakton kaos në Evropë

Foto: AP

Evropa Perëndimore ka luftuar të enjten me pasojat nga nxehtësia ekstreme dhe thatësia, me zjarret që shkaktuan evakuime në Francë dhe fermerët italianë që humbën deri në 80% të të korrave të tyre për shkak të thatësisë së madhe.

 

Shoqata e bujqësisë vlerëson se dëmi tejkalon 6 miliardë euro, barabar me 10% të prodhimit vjetor bujqësor të Italisë. Diku tjetër në Mesdhe, agjencia kombëtare e motit të Spanjës, AEMET ka paralajmëruar për temperatura të larta. Francës i kanë dalë në ndihmë shtetet e tjera evropiane pas zjarreve të rrufeshme në pyjet jugperëndimore. Edhe Britania ka ngritur alarmin nga frika e zjarreve fatale të korrikut

Evropa Perëndimore ka luftuar të enjten me pasojat nga nxehtësia ekstreme dhe thatësia, me zjarret që shkaktuan evakuime në Francë dhe fermerët italianë që humbën deri në 80% të të korrave të tyre për shkak të thatësisë së madhe.

Avionët zjarrfikës nga Greqia dhe Suedia do të mbërrijnë në Francë, ndërsa qeveritë e tjera të BE-së, përfshirë Gjermaninë, Poloninë, Austrinë dhe Rumaninë, po mobilizojnë gjithashtu burime për ta ndihmuar Francën të luftojë zjarret e saj të furishme, njoftoi Qeveria franceze.