Botë

Tensionet në Tajvan: Kina ndalon bisedimet me SHBA-në në disa fusha kyçe

 

Kina ka ndaluar bashkëpunimin me SHBA-në në disa fusha kyçe, përfshirë ndryshimet klimatike, bisedime ushtarake dhe përpjekjet për ta luftuar krimin ndërkombëtar.

Masat e reja i pasojnë një udhëtimi në Tajvan të një delegacioni të kongresistëve amerikanë të drejtuar nga udhëheqja e Dhomës së Përfaqësuesëve, Nancy Pelosi.