Botë

SHBA-ja i lejon farmacistët t’ua japin pacientëve pilulën për COVID-19

SHBA-ja i lejon farmacistët t’ua japin pacientëve pilulën për COVID-19
Foto: AP
 

Farmacistët mund të t’ua shesin pacientëve pilulën për COVID-19, njoftoi të mërkurën Administrata e Ushqimit dhe Barnave e SHBA-së, një politikë e re që synon të zgjerojë përdorimin e ilaçit Paxlovid të Pfizerit, raportoi AP-ja.

Administrata e Ushqimit dhe Barnave tha se farmacistët mund të fillojnë të kontrollojnë pacientët për të parë nëse ata kualifikohen për Paxlovid dhe më pas të shesin ilaçin, i cili është treguar se frenon efektet më të këqija të COVID-19. Më parë vetëm mjekët mund të përshkruanin ilaçin antiviral.