Botë

Ukrainasit e zhvendosur në hall me shtëpitë e shkatërruara

 

Klymenko është e lumtur që apartamenti i saj nuk u dogj plotësisht. Por ajo nuk e di se kur do të vijnë sërish mbesat dhe stërnipat e saj. Ata u nisën për në Lituani në ditët e para të pushtimit rus. Atje mbesa e Klymenkos arriti të gjente strehim dhe një punë

Valentyna Klymenko përpiqet të kthehet në shtëpi sa më vonë që të jetë e mundur për të shmangur errësirën e shtëpisë së saj të dëmtuar nga lufta jashtë kryeqytetit të Ukrainës. Ajo viziton miqtë, shkon te pusi për ujë ose kërkon vend për të mbushur baterinë e telefonit të saj.

Më pas 70-vjeçarja, Klymenko, kthehet e vetme në apartamentin që dikur ishte i zhurmshëm dhe plot jetë. Ajo tani mirëpritet nga dhoma të zbehta dhe të lagura, në vend të zërave të stërnipave të saj.