Botë

Miqësia e papritur: varrmihësit e Buchas

Vlad Minchenko, majtas, Artem Myhaylov dhe Sergiy Matuk, djathtas, u takuan gjatë shuarjes së zjarrit në Bucha gjatë pushtimit rus të qytetit të tyre dhe tani punojnë së bashku si varrmihës
 

Në fillim të pushtimit rus të Ukrainës, treshja e ngarkuar me varrosjen e viktimave ukrainase u lidh shumë shpejt, si të ishin vëllezër

Vlad Minchenko, artist tatuazhesh, që flet drejtpërdrejt, i kthyer në varrmihës, di një ose dy punë që mund t’i bëjë nën presion.

Ndërsa gërmon tokën e thatë dhe të pluhurosur në dritën e butë të muzgut, 44-vjeçari trupmadh rrëfen historitë e dhunshme të marrjes në pyetje, të granatimeve të rënda dhe shkatërrimit të pakujdesshëm që e mbijetoi gjatë më shumë se një muaji nën pushtimin rus, shkruan “Al-Jazeera”.