Botë

Vendi që do të rihapet pas dy vitesh nga pandemia kërkon 200 dollarë për turist

Foto: CNN
 

Bhutani do të rihapet për turistët ndërkombëtarë nga shtatori për herë të parë që nga fillimi i pandemisë më shumë se dy vjet më parë, thanë zyrtarët, pasi mbretëria e vogël e Himalajeve shikon të ringjallë ekonominë e saj.

I lidhur mes Kinës dhe Indisë, vendi me bukuri natyrore piktoreske dhe kulturën e lashtë budiste, ndërmori hapa drastikë të hershëm dhe ndaloi turizmin, një burim kryesor të ardhurash, në mars 2020 kur u zbulua rasti i parë me COVID-19 atje, shkroi CNN.