Botë

Ukraina shpall fitoren në luftën për supë

 

Agjencia kulturore e Kombeve të Bashkuara ka shtuar gatimin e “borschit” – supë që bëhet zakonisht me panxhar dhe patate – në Ukrainë, në listën e saj të trashëgimisë kulturore jomateriale të rrezikuar.

UNESCO ka thënë se lufta në Ukrainë “ka kërcënuar” gatimin e supës.