Botë

Bideni reagon pas memorandumit trepalësh të NATO-s mes Finlandës, Suedisë dhe Turqisë

 

Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Joe Biden, përgëzoi Finlandën, Suedinë dhe Turqinë për arritjen e një marrëveshjeje e cila do t'i hapë rrugën vendeve nordike për t'u bashkuar me aleancën e NATO-s.

Turqia fillimisht kishte kundërshtuar që dy vendet të bëheshin pjesë e aleancës, për shkak të shqetësimeve kundër terrorizmit.