Botë

Vdekshmëria e nënave në SHBA u rrit me 33% gjatë pandemisë

 

Sipas një studimi të ri, shkalla e vdekshmërisë së nënave në Shtetet e Bashkuara të Amerikës është rritur me 33% që nga fillimi i pandemisë, me gratë me ngjyrë dhe ato hispanike që vdesin në shkallë më të lartë se gratë e bardha.

Studimi, i publikuar nga JAMA Network të martën, zbulon se si pandemia vazhdon të ndikojë në mënyrë disproporcionale në kujdesin shëndetësor të pakicave racore dhe etnike në Shtetet e Bashkuara.