Botë

Gjenerali amerikan: S’ka nevojë për shtim të trupave ushtarakë në Suedi e Finlandë

ushtria, shba, trupa, forca, nato
Foto: AP
 

Përpjekja e Suedisë dhe Finlandës për t’u bashkuar me NATO-n nuk do të kërkojë shtimin e më shumë forcave amerikane tokësore në asnjë prej shteteve, raportoi AP të premten.

Gjenerali i ushtrisë, Christopher Cavoli, theksoi se stërvitjet ushtarake dhe rotacionet e trupave amerikane me gjasë do të rriten dhe fokusi i shtuar i ushtrisë do të vazhdojë të jetë në lindje të Evropës.