Botë

Analizohen ADN-të e dy personave që u mbytën 2.100 vjet më parë nga vullkani

 

Në qytetin e vjetër italian, Pompei, u analizuan ADN-të e dy personave (një burri dhe një gruaje), që u mbytën pas shpërthimit të vullkanit Vezuv, dymijë vjet më parë.

Studiuesit thanë se është gjenomi i parë i analizuar nëpërmjet “udhëzimeve gjenetike”, i nxjerrë nga kockat e mbetura, shkruan BBC-ja të enjten.