Botë

Dështimi “i papritur” i Putinit

Kharkiv - tanket ruse te prishura
 

Ukraina ka nxjerrë pulla postare e kartolina të veçanta në tremujorin e luftës së nisur nga Rusia. Nuk pati asnjë fitore të shpejtë për forcat e fuqishme të presidentit rus, Vladimir Putin, asnjë rrugëdalje që do të lejonte Kremlinin të kontrollonte pjesën më të madhe të Ukrainës dhe të instalonte një qeveri kukull

Kur Rusia pushtoi Ukrainën më 24 shkurt kishte shpresuar ta nënshtronte shtetin fqinj brenda pak ditësh ose javësh. Kështu menduan edhe shumë analistë perëndimorë.

Ndërkohë që konflikti shënoi muajin e tretë, megjithatë, Moska duket se është zhytur në atë që gjithnjë e më shumë duket si luftë pa fund në horizont dhe pak suksese në fushën e betejës.