Botë

SHBA-ja po i mban 100.000 trupa ushtarake në Evropë

Foto: AP
 

SHBA-ja po i mban 100,000 trupa në Evropë për të ardhmen e parashikueshme, për shkak të eskalimit të Rusisë dhe kërcënimit të saj ndaj Suedisë dhe Finlands, kanë bërë të ditur zyrtarë të shumtë amerikanë.

Numrat mund të rriten përkohësisht nëse NATO-ja kryen më shumë stërvitje ushtarake në rajon derisa SHBA-ja mund të shtojë baza shtesë në Evropë nëse mjedisi i sigurisë ndryshon, shtuan zyrtarët, raporton CNN të shtunën.