Botë

Gjermania: Rusia qëllimshëm zgjeroi pushtimin e Ukrainës në “luftë të drithërave”

Ministrja e Jashtme e Gjermanisë, Annalena Baerbock
Foto: AP
 

Rusia qëllimisht ka vendosur të zgjerojë luftën ushtarake kundër Ukrainës në luftë të drithërave, ka thënë ministrja e Jashtme e Gjermanisë, Annalena Baerbock gjatë një konference për media për të përmbledhur takimin e ministrave të jashtëm të G7 në Gjermani të shtunën.

“Veprimet e Rusisë po bëjnë që furnizimet të dështojnë, çmimet të rriten pa masë – jo vetëm në vendin tonë, por nëpër botë dhe po ashtu po rritet rreziku i një urie brutale. Nuk duhet të jemi naiv – nuk është dëm kolateral ky. Është një instrument i zgjedhur qëllimshëm në një luftë hibride që po zhvillohet tash. Rusia po e përgatit terrenin për kriza të reja në mënyrë që të dobësojë qëllimisht kohezionin ndërkombëtar kundër pushtimit rus të Ukrainës”, ka thënë Baerbock.