Botë

Refugjatët ukrainas në Meksikë, në pritje të SHBA-së

Udhëtimi nëpër Meksikë ishte i ndërlikuar, por një grup vullnetarësh, kryesisht nga kishat sllave në shtetet e bashkuara perëndimore, përshëndetën refugjatët në Aeroportin e Tijuanas dhe i dërguan në një qendër rekreacioni që qyteti i Tijuanas e vuri në dispozicion për disa mijëra për të pritur

Në një fushë me pluhur në anën lindore të shtrirjes së kryeqytetit të Meksikës, rreth 500 refugjatë ukrainas po presin në tenda të mëdha nën një diell përvëlues që Qeveria e Shteteve të Bashkuara t'u thotë se mund të vijnë.

 

Kur Qeveria e SHBA-së njoftoi në fund të marsit se do të pranonte deri në 100.000 refugjatë ukrainas, qindra veta hynë në Meksikë çdo ditë si turistë në Mexico City ose Cancun dhe fluturuan në Tijuana për të pritur për disa ditë - eventualisht vetëm disa orë - për t'u pranuar në SHBA në një pikë kufitare të San Diegos. Terminët në konsullatat e SHBA-së në Evropë ishin të paktë dhe zhvendosja e refugjatëve kërkon kohë, duke e bërë Meksikën opsionin më të mirë

Në një fushë me pluhur në anën lindore të shtrirjes së kryeqytetit të Meksikës, rreth 500 refugjatë ukrainas po presin në tenda të mëdha nën një diell përvëlues që Qeveria e Shteteve të Bashkuara t'u thotë se mund të vijnë.

Kampi ka qenë i hapur vetëm një javë dhe 50 deri në 100 njerëz vijnë çdo ditë. Disa kanë qenë tashmë në kufirin e SHBA-së në Tijuana, ku u tha se nuk do të pranoheshin më. Të tjerë mbërritën në aeroportet në Mexico City ose Cancun, kudo ku mund të gjenin një biletë nga Evropa.