Botë

Hungaria dhe Sllovakia mund të blejnë naftën ruse deri në fund të 2023-tës

 

Hungaria dhe Sllovakia do të mund të vazhdojnë blerjen e naftës bruto ruse deri fund të vitit 2023 sipas kontratës aktuale, raporton Reuters sipas burimeve në BE.

Si pasojë, kjo do të thotë që të dyja vendet do të jenë në gjendje të përfitojnë nga një embargo në naftën ruse e propozuar nga Komisioni Evropian.