Botë

Tre hapat e Perëndimit që mund ta rrisin presionin mbi Putinin

putin, rusia
Foto: AP
 

Shtetet e Bashkuara të Amerikës ndërmorën disa nga veprimet më të ashpra kundër presidentit rus Vladimir Putinit pasi ai çoi trupat e tij në Ukrainë. Sondazhet në SHBA tregojnë se njerëzit duan që Washingtoni të bëjë më shumë. Kështu që, çfarë ka mbetur, në aspektin financiar, diplomatik e ushtarak, për ta rritur presionin?

SHBA-ja mund të marrë rezultate më të forta nga hapat e ardhshëm, thonë ekonomistët dhe ish-zyrtarë amerikanë. Ajo thjesht mund të vazhdojë në derdhjen e parave dhe armatimin e Ukrainës – një hap i mundshëm.