Botë

Kur Bideni “flet nga zemra” nuk flet në emër të SHBA-së

Foto: AP
 

Nuk ka gjë të tillë si një opinion thjesht personal nga Dhoma Ovale për politikat që kanë rëndësi. Ushtritë mund të lëvizin nga fjalët, tregjet të tronditen e diplomacia zbulohet.

Kjo nuk e ka ndaluar presidentin Joe Biden ta peshojë luftën në Ukrainë – duke e quajtur presidentin rus Vladimir Putin një kriminel lufte, duke u paraqitur në mbrojtje të përmbysjes në Moskë, duke i quajtur veprimet e luftës nga Rusia si gjenocid – dhe më pas duke thënë se e gjitha është mendim personal, jo presidencial, raportoi të enjten AP.