Një vit nga grushtshteti në Turqi

Një vit nga grushtshteti në Turqi

15 July 2017 08:15

Sot bëhet një vit nga tentim grushtshteti në Turqi, prapa të cilit qëndruan një grup i ushtarakëve të komandës turke.

Përpjekja e ushtrisë turke për ta marrë pushtetin në Turqi me forcë, dështoi pas thirrjes që presidenti turk, Recep Tayyip Erdogan, u bëri qytetarëve të cilët në mënyrë masive dolën dhe bllokuan forcat ushtarake.

Pas kësaj dite, më shumë se 50 mijë ushtarë, policë e punëtorë shtetërorë u burgosën, kurse dhjetëra mijëra të tjerë u larguan nga vendet e punës.

Për këtë pushteti turk e ka akuzuar lëvizjen Fetho të klerikut Fehtullah Gulen, i cili jeton në SHBA.

Tentim grushtshteti ka lënë shumë pyetje të pasqaruara, pasi disa nga vendet perëndimore për këtë e akuzojnë presidentin Erdogan, i cili përmes këtij plani arriti që të forcojë pushtetin e presidentit dhe të marrë kompetenca më të mëdha për vete.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme