Botë

Ukraina akuzon Rusinë për deportim me forcë të mbi 2.000 fëmijëve

Foto: AP
 

Ministria e Punëve të Jashtme e Ukrainës, ka njoftuar se forcat ruse kanë depërtuar dhunshëm 2.389 fëmijë nga Dontesku dhe Luhanski në vende të tjera të Ukrainës, raportoi Sky News të martën.

“Veprimet e tilla nënkuptojnë dhunim të së drejtës ndërkombëtare, e në veçanti, dhunim të së drejtës humanitare ndërkombëtare”, thuhet në deklaratës e kësaj ministrie.