Botë

Lufta për mbijetesë në Mariupolin e tmerrit

 

“Kjo është arsyeja pse ne hipëm në makinë, me gjithë rrezikun dhe u larguam për 15 minuta, sepse gjithçka është shkatërruar atje, trupat e pajetë janë të shtrirë përreth”, tha Yulia, familja e së cilës kërkoi strehim në Bezimenne, pasi një bombë shkatërroi gjashtë shtëpi të lagjes. “Betejat u zhvilluan në çdo rrugë. Çdo shtëpi u bë objektiv”, tregoi Olga Nikitina, e cila u largua nga Mariupoli për në qytetin perëndimor të Ukrainës, Lviv, ku mbërriti të dielën

Ndërsa mbrojtësit e Mariupolit hodhën poshtë të hënën kërkesat ruse që të dorëzoheshin, numri i trupave në rrënojat e qytetit të bombarduar dhe të rrethuar ukrainas mbeti i mbuluar nga pasiguria, ende nuk dihen përmasat e tmerrit.

Me komunikimet e këputura, lëvizjen e kufizuar dhe shumë banorë të fshehur, ende është i paqartë fati i atyre brenda një shkolle arti të rrafshuar të dielën dhe një teatri të sulmuar katër ditë më parë.