Botë

Jahte, aeroplanë e prona luksoze: Sa është pasuria e miqve të Putinit jashtë Rusisë

 

Më shumë se 17 miliardë dollarë në asete të ndryshme – përfshirë llogaritë bankare, jahtet, aeroplanët privatë e prona luksoze në Londër, Tuskanë e rivierën franceze – janë të lidhura me 35 oligarkë dhe zyrtarë rusë që thuhet se kanë lidhje të afërta me presidentin Vladimir Putin.

“The Guardian” ka publikuar një hulumtim fillestar në një projekt për monitorimin e pasurisë së rusëve më të pasur. Monitoruesi nis me fokusin në 35 rusët që konsiderohen si ndër më të afërmit për Putinin. Pasuria e tyre është përllogaritur vetëm për pronat jashtë Rusisë.