Botë

Mashtrimi i libanezëve nga ISIS-i

Nëna e Seifit besonte se djali i saj po mbahej nga inteligjenca libaneze. Mirëpo, pesë ose gjashtë ditë para se të vritej, ai e telefonoi. Kjo qe hera e parë që ia dëgjonte zërin qëkur ishte zhdukur pa gjurmë

Shumë libanezë janë në varfëri pasi monedha libaneze është shembur, vlera e pagave dhe e llogarive bankare është avulluar dhe çmimet janë rritur. Edhe para krizës, Tripoli ishte qyteti më i varfër i Libanit dhe gjërat janë përkeqësuar me mijëra burra të rinj që enden rrugëve

 

Shumë libanezë janë në varfëri pasi monedha libaneze është shembur, vlera e pagave dhe e llogarive bankare është avulluar dhe çmimet janë rritur. Edhe para krizës, Tripoli ishte qyteti më i varfër i Libanit dhe gjërat janë përkeqësuar me mijëra burra të rinj që enden rrugëve

Dy javë para se të martohej, Bakr Seif i tha nënës se po dilte të takohej me të fejuarën dhe para drekës do të kthehej në shtëpi. Ama kur nuk erdhi gjatë mbrëmjes, nëna i telefonoi të fejuarës së birit. Ajo i tha se nuk ishte takuar me të.

Atë ditë, më 8 dhjetor, ishte hera e fundit që nëna e Seifit e pa atë. Javën e kaluar, ai ishte mes nëntë personave të vrarë në një sulm ajror të Ushtrisë irakiane që i kishte cak militantët e dyshuar në Irakun lindor. Të paktën katër prej tyre ishin libanezë, të gjithë nga fshati i varfër pranë qytetit verior të Tripolit.