Botë

Irani ekzekuton dy burra se ishin homoseksualë

 

Irani ka ekzekutuar dy burra homoseksualë të cilët u dënuan me akuzat për sodomi (marrëdhënie seksuale anormale), njoftoi një grup i të drejtave. Homoseksualiteti është i paligjshëm në Iran, i konsideruar si një nga vendet më represive në botë për komunitetin LGBT.

Ata ishin dënuar me vdekje për “marrëdhënie seksuale të detyruar mes dy burrave” dhe u varën në burg.