Botë

Lagjja e Brukselit që po e lufton stigmën e terrorizmit

Fqinjët e lagjes përfshijnë shqiptarë, kongolezë, guineas, italianë, polakë dhe palestinezë. Banorët thonë se diversiteti i Molenbeekut është ajo që e bën atë unik

Me vizatimet e fëmijëve dhe posterët shumëngjyrësh që tani zbukurojnë muret dhe dritaret, ishte e lehtë të harrohet e kaluara famëkeqe e ndërtesës, historia e së cilës ende ndjek një lagje të klasës punëtore të Brukselit.

 

Molenbeek ishte vendi ku një grup terroristësh planifikoi sulmet që vranë 162 njerëz në Paris dhe Bruksel. Gjashtë vjet më vonë, banorët po përpiqen të riformësojnë zonën pavarësisht kujtimeve të tmerrshme që kanë për të

Me vizatimet e fëmijëve dhe posterët shumëngjyrësh që tani zbukurojnë muret dhe dritaret, ishte e lehtë të harrohet e kaluara famëkeqe e ndërtesës, historia e së cilës ende ndjek një lagje të klasës punëtore të Brukselit.

Në ditët e fundit, në një lokal që është kthyer në një qendër komuniteti, Assetou Elabo po rregullonte tavolina për studentët që së shpejti do t'i bashkoheshin për mësimin e detyrave të shtëpisë, shkruan gazeta “New York Times”.