Botë

Katalonja do të falë 1000 njerëz të akuzuar për magji, shumica gra që quheshin shtriga

 

Parlamenti katalanas pritet ta kalojë rezolutën për të falur deri në 1000 njerëz – shumica prej tyre gra – të dënuar për magji në rajon 400 vjet më parë.

Lëvizja ndjek veprime të ngjashme që u morrën në Skoci, Zvicër dhe Norvegji pasi më shumë se 100 historianë evropianën nënshkruan një deklaratë me titull: Ato nuk ishin shtriga, ato ishin gra.