Botë

Ushtrisë greke i duhet të intervenojë për të larguar automjetet e bllokuara nga bora

Foto: AP
 

Ekipet e ushtrisë dhe komunale hoqën të mërkurën qindra automjete që ishin bllokuar në dëborë për tre ditë përgjatë një rruge që lidh Athinën me aeroportin ndërkombëtar të kryeqytetit, ndërsa autoritetet luftuan për të pastruar rrugët e bllokuara dhe për të rivendosur energjinë në pjesët e errëta të qytetit.

Reshjet e dendura të borës kanë shkaktuar ndërprerje të mëdha në Greqi dhe Turqi, duke ndërprerë fluturimet, duke bllokuar autostradat dhe duke shkaktuar ndërprerje të energjisë elektrike.