Botë

Belgjika e bën të detyrueshme dozën përforcuese

 

Duke filluar nga data 1 mars, doza përforcuese anti-COVID do të jetë e detyrueshme në Belgjikë. Deri më tani, vetëm 53% e popullsisë belge ka marrën dozën e tretë të vaksinës.

Sipas informacioneve, numri i rasteve dhe shtrimet në spital për shkak të Omicron janë të qëndrueshme. Sipas Institutit të Shëndetit Publik, Sciensano, gjatë një jave, numri mesatar i shtrimeve në spital ishte 271 (një rritje prej 43% në krahasim me javën e kaluar).