Botë

Të paktën 145 aktivistë u vranë në Kolumbi vitin e kaluar nga bandat kriminale

 

Kolumbia raportoi vdekjen e të paktën 145 liderëve të komunitetit dhe mbrojtësve të të drejtave të njeriut, vitin e kaluar, pasi luftimet nga bandat e armatosura nxitën dhunën e mëtejshme.

Carlos Camargo, Avokati i Popullit, ka thënë se viktimat përfshinin liderë indigjenë, sindikalistë dhe përfaqësues të komuniteteve rurale.