Botë

Mali i Zi ashpërson masat

 

Qeveria e Mali të Zi ka ashpërsuar masat për të frenuar përhapjen e pandemisë së koronavirusit, pasi dje u regjistrua një numër rekord të infektuarve dhe nga data 2 janar për të hyrë në Mal të Zi, pavarësisht nëse dikush është vaksinuar apo ka kapërcyer virusin korona, duhet të ketë një test negativ PCR jo më i vjetër se 72 orë ose një antigjen i shpejtë jo më i vjetër se 48 orë.

Masat do të jenë të vlefshme deri më 12 janar. Shtetasit malazezë dhe të huajt mund të hyjnë në të gjitha pikat kufitare, me njërën nga dy dëshmitë e certifikatës së COVID që personi është vaksinuar plotësisht me numrin e caktuar të dozave të vaksinës kundër koronavirusit dhe se kanë kaluar jo më shumë se gjashtë muaj nga ajo kohë, doza e dytë e vaksinës dhe personat që janë kaluar COVID-19.