Botë

Omicroni me më pak gjasa për hospitalizimin e të prekurve

 

Shkencëtarët kanë theksuar se edhe nëse këto gjetje të hershme qëndrojnë, çdo reduktim i ashpërsisë duhet të peshohet kundrejt faktit që Omicroni përhapet shumë më shpejt se Delta dhe është në gjendje ta evitojë vaksinën. Numri i madh i infeksioneve ende mund t’i mposhtë spitalet

Dy studime të reja britanike kanë parashikuar disa shenja të hershme që varianti i koronavirusit, Omicron, mund të jetë më i lehtë sesa versioni delta.

Shkencëtarët kanë theksuar se edhe nëse këto gjetje të hershme qëndrojnë, çdo reduktim i ashpërsisë duhet të peshohet kundrejt faktit që Omicroni përhapet shumë më shpejt se Delta dhe është në gjendje ta evitojë vaksinën. Numri i madh i infeksioneve ende mund t’i mposhtë spitalet.