Botë

Pse Omicroni nuk është ndëshkim për pabarazinë e vaksinës

 

A do të përhapet më shpejt, sesa varianti i tanishëm ekstra-infektues delta? A i bën njerëzit më të sëmurë? A mund t’i shmanget mbrojtjes që vaksinat ofrojnë apo të infektojë përsëri të mbijetuarit? Ka shumë supozime, por pak prova të forta derisa shkencëtarët garojnë për të gjetur përgjigje mes hulumtimeve në një publik të shqetësuar

Uashington 05 dhjetor (AP) - Një botë e lodhur nga pandemia përballet me javë të tëra me paqartësi dhe konfuzion, gjersa shtetet po kufizojnë udhëtimet dhe marrin hapa të tjerë për të ndalur mutacionin më të ri potencialisht të rrezikshëm të koronavirusit para se dikush ta dijë se sa i rrezikshëm është në të vërtetë Omicroni.

A do të përhapet më shpejt sesa varianti i tanishëm ekstra-infektues delta? A i bën njerëzit më të sëmurë? A mund t’i shmanget mbrojtjes që vaksinat ofrojnë apo të infektojë përsëri të mbijetuarit? Ka shumë supozime, por pak prova të forta derisa shkencëtarët garojnë për të gjetur përgjigje mes hulumtimeve në një publik të shqetësuar.