Botë

“As shenjtor, as kriminel”, ish-kancelari Kurz largohet nga politika

 

Ish-kancelari i Austrisë Sebastian Kurz, i cili ka udhëhequr Partinë qendrës së djathtë Popullore (ÖVP) dhe jetën politike të vendit të tij për pesë vitet e fundit, ka njoftuar papritur se po largohet nga politika.

I shkathët, i guximshëm dhe që shihej si person me sukses të madh në një moshë të re, Kurz u bë një nga krerët më të rinj të qeverisë së zgjedhur në mënyrë demokratike në botë në moshën 31 vjeç më 2017, por dha dorëheqjen si kancelar në tetor, pasi u vu nën hetim me dyshimin për korrupsion.