Botë

Rinis procesi gjyqësor kundër 47 aktivistëve në Hong-Kong

 

Gjykimi i 47 aktivistëve pro-demokracisë në Hong-Kong, të akuzuar sipas ligjit të ri kundërthënës të Kinës, ka rinisur të hënën.

Aktivistët ndërmjet moshës 23 dhe 64-vjeçare akuzohen për konspiracion dhe përpjekje për ndikim në zgjedhje paraprake jozyrtare të mbajtura vitin e kaluar prej kampit pro-demokracisë për të përcaktuar kandidatët për kuvend në zgjedhjet që pastaj u shtynë.