Botë

Omicroni i kthen kufijtë

Omicron
Foto: AP

Teksa rastet e një varianti të ri të koronavirusit po konfirmohen anembanë botës, Japonia paralajmëroi se do ta ndalojë hyrjen për të gjithë vizitorët e huaj, duke iu bashkuar numrit vazhdimisht në rritje të vendeve që po i ashpërsojnë masat në kufijtë e tyre shkaku i frikës që mund të ketë një zgjatje tjetër të vuajtjes pandemike.

 

Japonia, e cila ende nuk ka zbuluar ndonjë rast të variantit omicron të identifikuar së fundi, rivendosi kontrollet kufitare që i kishte lehtësuar më herët gjatë këtij muaji për bizneset afatshkurtra, studentët e huaj dhe për punëtorët

Teksa rastet e një varianti të ri të koronavirusit po konfirmohen anembanë botës, Japonia paralajmëroi se do ta ndalojë hyrjen për të gjithë vizitorët e huaj, duke iu bashkuar numrit vazhdimisht në rritje të vendeve që po i ashpërsojnë masat në kufijtë e tyre shkaku i frikës që mund të ketë një zgjatje tjetër të vuajtjes pandemike.

Masat e Japonisë