Botë

Sipas sondazheve, 63 për qind në Zvicër pro ndryshimit në Ligjin COVID

Foto: AFP
 

Qytetarët në Zvicër sot kanë votuar për ndryshime në Ligjin COVID, që do të ofronte bazë ligjore për certifikatën COVID, e cila tregon nëse një person është vaksinuar apo është rikuperuar nga virusi.

Certifikata e vaksinimit ka shkaktuar zemëratë të madhe në Zvicër, siç ka shkaktuar në shumë pjesë të Evropës. Kështu që është vendosur të organizohet referendum sot, në një vend ku organizohen referendume shpesh për çështje të ndjeshme. Policia ka ngritur nivelin e sigurisë rreth disa politikanëve që janë përballë me kërcënime dhe fyerje.