Botë

Japonia shton mbi 6 miliardë dollarë për buxhetin e ushtrisë

Foto: AP
 

Japonia po planifikon të shtojë 6.75 miliardë dollarë në shpenzimet e saj vjetore tashmë rekorde ushtarake, në një nxitim për të forcuar mbrojtjen ajrore dhe detare, ndërsa shqetësimet po rriten për kërcënimet e paraqitura nga Kina dhe Koreja e Veriut.

Qeveria e kryeministrit Fumio Kishida miratoi të premten shpenzimet si pjesë e një buxheti shtesë. Ndërsa shtesa të tilla në shpenzimet e mbrojtjes janë të zakonshme, 774 miliardë jen që ligjvënësit do t'u kërkohet të miratojnë është shuma më e madhe ndonjëherë, sipas Ministrisë së Mbrojtjes së Japonisë.