Botë

Koreja e Jugut po e shqyrton ndalimin e mishit të qenit si ushqim

Foto: AP
 

Koreja e Jugut se do të krijojë një grup pune për të shqyrtuar që konsumin e mishit të qenit ta bëjë të jashtëligjshëm pasi presidenti i vendit ofroi t’i jepte fund praktikës shekullore.

Restorantet që shërbejnë mish qensh po pakësohen në Korenë e Jugut pasi të rinjtë e shohin mishin e qenit një opsion më pak të shijshëm ngrënieje dhe kafshët shtëpiake po rriten në popullaritet. Sondazhet e fundit tregojnë se më shumë njerëz kundërshtojnë ndalimin e mishit të qenit edhe nëse shumë nuk e hanë atë.