Botë

Dita Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Gruas

 

Dita Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës Kundër Grave do të shënojë nisjen e fushatës UNiTE për t'i dhënë fund dhunës kundër grave (25 nëntor - 10 dhjetor) - një nismë prej 16 ditësh aktivizmi që përfundon në ditën që përkujton Ditën Ndërkombëtare të të Drejtave të Njeriut më 10 dhjetor.

Për të rritur ndërgjegjësimin, tema e këtij viti është "Portokallia e botës: Fundi i dhunës ndaj grave tani!" Portokallia është ngjyra për të përfaqësuar një të ardhme më të ndritshme pa dhunë ndaj grave dhe vajzave.