Botë

Tensione të reja mes Britanisë së Madhe dhe Francës shkaku i anijeve të peshkimit

 

Britania e Madhe ka dënuar ashpër ndalimin e një anije të peshkimit në ujërat franceze, në atë që ka thelluar edhe më shumë mosmarrëveshjet mes dy shteteve lidhur me të drejtat e peshkimit në periudhën pas Brexitit.

Ministria franceze për dete ka bërë të ditur se anija britanike është ndaluar gjatë një kontrolli të zakonshëm dhe se nuk i është lejuar peshkimi në ujërat francezë. Ndërkaq, një anijeje tjetër i është tërhequr vërejtja.