Botë

Thunberg paralajmëron “krizën ekzistenciale”, përmend “çrrënjosjen” e sistemit

Foto: Associated Press/AP
 

Aktivistja e mjedisit, Greta Thunberg ka deklaruar se është koha që njerëzimi të fillojë të kuptojë urgjencën e situatës së krijuar nga ngrohja globale, duke bërë thirrje për ndryshim të sistemit.

Ajo theksoi se "po përballemi me një krizë ekzistenciale" dhe se është e domosdoshme "çrrënjosja e sistemit".