Botë

Liderët evropianë kërkojnë kompromis rreth emigracionit

 

Me gjithë përafrimin e qëndrimeve rreth çështjes, shefja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen, ka përjashtuar mundësinë e ndarjes së fondeve nga BE-ja për “telat me gjemba dhe muret” përreth kufijve të bllokut

Liderët e Bashkimit Evropianë kanë bërë të premten përpjekje të re për t’i kapërcyer dallimet rreth menaxhimit të çështjes së emigrantëve, por kanë pasur përplasje rreth mënyrës më të mirë të ecjes përpara, teksa shefat ekzekutivë të bllokut kanë insistuar se nuk do të ketë fonde të BE-së për “telat me gjemba dhe muret” nëpër kufij.

Përderisa shifra e përgjithshme e emigrantëve është më e ulët krahasuar me popullatën prej rreth 450 milionë banorësh të bllokut, çështja po vazhdon që ta ushqejë mbështetjen për grupet nacionaliste dhe populiste përreth BE-së, duke e vështirësuar procesin e arritjes së një kompromisi mes 27 vendeve anëtare, ka raportuar të premten agjencia Reuters.